Hopp til hovudinnhald

Invitasjon til tradisjonshandverkarar

  • Hender som driv med firfletting
    Hender som driv med firfletting Anne-Marte Før

Invitasjon til samarbeid

Norsk håndverksinstitutt gjennomfører nå et pilotprosjekt for å styrke tradisjonshåndverkets plass og synlighet i norske museumsbutikker. Samarbeidspartnere i prosjektet er, ved siden av utøvende tradisjonshåndverkere, Valdresmusea, MiA - Museene i Akershus, Norsk Maritimt Museum, Rørosmuseet og den nye møbelfabrikken til Vestre, The Plus.

Vi jakter på de gode produktene!

Museumsbutikkene i prosjektet inviterer nå deg som tradisjonshåndverker til samarbeid om utvikling av produkter som er egnet for distribusjon og salg gjennom museumsbutikkene. Det er viktig for norske museumsbutikker å få inn håndverksprodukter av god kvalitet. Museumsutsalgene som er med i prosjektet er derfor enige om å operere med et moderat prispåslag, i tillegg til at regelen skal være innkjøp, og ikke kommisjonssalg. Vi er på jakt etter gode produktideer som egner seg for museumsbutikkformatet. Det kan være mindre, rimelige produkter som kan produseres i serier eller mer unike produkter som går for en høyere pris. Produktene skal holde god kvalitet og være tuftet på tradisjonelle håndverk. Det kan være produkter med bruksverdi, gaveprodukter eller produkter med en ren estetisk verdi. Det ideelle produktet skal holde god kvalitet, være salgbart og fortelle en historie. Produktideen din utvikler du i samarbeid med den eller de museumsbutikkene du ønsker å samarbeide med, og de beste produktideene vil tas inn i museumsbutikkene.

Hvorfor delta?

En samarbeidsavtale med en museumsbutikk om distribusjon og salg av dine produkter vil gi deg økt synlighet for nye kundegrupper, nye inntektsmuligheter og en anledning til å bidra til å styrke tradisjonshåndverket i konkurransen mot industrielt produserte gaveartikler.

Hva etterspør museumsbutikkene fra deg som håndverker?

Museumsbutikkene i prosjektet er forskjellige og vil kunne etterspørre ulike typer informasjon fra deg, men noen punkter kan være lurt å ha tenkt gjennom eller ha gjort klart når du kontakter museumsbutikken:

  • En beskrivelse av deg selv/din bedrift og håndverket du utøver
  • Bilder av ulike produkter/eksempler på håndverk du lager
  • Beskrivelse av produkter, hvordan og hvor de er laget. Dersom du ikke har et konkret produkt å selge inn enda, beskriv gjerne en produktide du har
  • Innkjøpspris for museumsbutikk/veiledende utsalgspris

Det viktigste er uansett at du tar kontakt med museumsbutikken, slik at dere kommer i dialog om et mulig samarbeid.

Synes du dette er interessant?

Ta kontakt om du ønsker en å diskutere dine produktideer med, og inviter deg selv til dialog. Ved Valdresmusea er kontaktpersonen One Enerud; One.Enerud@valdres.museum.no, tlf. 45014046. I utskriftsvennlig versjon under finner du også kontaktinformasjon til andre museer i prosjektet.

Museum24:Portal - 2024.11.2 5
Grunnstilsett-versjon: 2