"Per Bolstad i ord og toner"

  •  (Foto/Photo)

Konsert med Håvard Svendsruds ensemble på Valdres Folkemuseum

Fredag 11. juni besøker den landskjente trekkspilleren Håvard Svendsrud med sitt ensemble Valdres Folkemuseum på Fagernes, med konserten «Per Bolstad i ord og toner». 

Per Bolstad (1875-1967), fra Ålesund, er med sine om lag 600 «danser i gammel stil» en av de mest produktive gammeldanskomponister i Skandinavia. Blant hans mest kjente melodier finner vi klassikere som «Fagre Stryn», «En aften på Erdal», «Sommerkveld på Videsæter» og mange flere. Bolstads musikk har vært kontinuerlig i bruk i over 100 år, og har hele tiden vært gjenstand for en stor popularitet. Konserten på Fagernes Kulturhus tar for seg både kjent og mindre kjent musikk av Bolstad, og det vil også bli rikelig med historiefortelling fra hans eventyrlige spellemannsliv underveis i konserten.

Håvard Svendsrud, opprinnelig fra Modum i Buskerud, har vært aktiv med formidling av Bolstads musikk på små og store scener over hele landet. Det er imidlertid første gang programmet fremføres i Valdres.

Håvard Svendsruds ensemble vil på konserten på Fagernes bestå av seks musikere, alle med lang fartstid i norsk musikkliv. I tillegg til Svendsrud medvirker Bente Midtsveen, trekkspiller som opprinnelig kommer fra Aurdal, fiolinistene Arvid Engegård og Mari Lerseth, gitaristen Rolf Erik Syversen og bassisten Svein Haugen.

Alle pålagte tiltak i forbindelse med smittevern vil selvfølgelig overholdes i forbindelse med konserten, noe som gjør at det kun vil tillates et begrenset antall publikum. Forhåndsreservasjon av billetter tilrådes.

Konserten gjennomføres med økonomisk støtte fra Norsk kulturråd.

STAD: Valdres Folkemuseum
TID: Fredag 11. juni 2021 kl. 19.00.
PRIS: Billetter kr. 200,-.

ARR.: Aksent i samarbeid med Valdres Folkemuseum