Ivar Fosheim og den andre FRAM-ferd

VFF_20590_1.JPG (Foto/Photo)

Velkomen til foredrag v/etnologen og polarhistorikaren Susan Barr. Ho har skrive ei bok som tar utgangspunkt i Ivar Fosheims dagbøker fra den andre framferd med Otto Sverdrup til øyene nord for det kanadiske fastlandet i 1898-1902. Ivar Fosheim kom fra Vestre Slidre og var en av de 16 mennene om bord i polarskipet Fram. Susan vil fortelle om ekspedisjonen og mennene og Fosheims bidrag til ekspedisjonens suksess. Foredraget blir illustrert med lysbilder. Trugene som Ivar Fosheim brukte på turen er i samlingane til Valdresmusea og vil bli vist fram denne dagen.

STAD: Fagernes Kulturhus
TID: Torsdag 26. august 2021 kl. 19.00
INNGANG: Kr 100
ARR: Valdresmusea

Susan Barr er etnolog og polarhistoriker, har arbeidd i over 40 år med kulturminnevern i Arktis og Antarktis og har skrive fleire bøker om polarhistorie og kulturminnevern. Barr er også langvarig medlem i Frammuseet sitt styre. Ho avslutta det betalte arbeidslivet som fagdirektør for polarsakar hos Riksantikvaren.

ivar_fosheim.jpg (Foto/Photo)

Polarskuta Fram sin andre ekspedisjon var ein ferd som førte til den største geografiske landvinning gjort på polarekspedisjonar nokon sinne. 150 000 kvadratkilometer ukjent land vart oppdaga og kartlagt, og betydelege vitskapelege funn vart gjort. ­

Ivar Fosheim (1863-1944) fekk ei halvøy i arktiske Canada oppkalla etter seg; Fosheim-halvøya på Ellesmereøya i det kanadiske territoriet Nunavut.