Valdresmusea AS
Tyinvegen 27, 2900 Fagernes
Telefon (+47) 61 35 99 00
E-mail: info@valdres.museum.noKonsert med Hemsing og Aspaas

Publisert 12/09/2017

Valdresmusea ønsker velkommen til CD-lansering og konsert i festsalen på Valdres Folkemuseum

NORTHERN TIMBRE
Ragnhild Hemsing, fiolin
Tor Espen Aspaas, klaver

På forsommeren i år ble Ragnhild Hemsing og Tor Espen Aspaas sin andre duo-CD lansert på plateselskapet 2L. Northern Timbre (Nordisk klangfarge) har allerede fått mye flott omtale i presse og på nettet. Nylig kom musikkmagasinet Klassisk med terningkast 6 og konklusjonen: «Helt og holdent en bemerkelsesverdig utgivelse!» Se lenke: http://klassiskmusikk.com/review/northern-timbre.

Selv om plata har begynt å leve sitt eget liv rundt omkring i ulike redaksjoner og i platehyllene, er ikke sommer og ferietid høysesong for markeringer og lanserings-konserter... Nå er imidlertid høsten kommet, og tida er inne for et skikkelig slipp. Og hva er vel mer naturlig for Ragnhild enn en markering på hjemmebane i velvillig samarbeid med Valdresmusea? Tor Espen har også spilt mye i regionen de senere årene, og det flotte Bechstein-flygelet i festsalen legger alt til rette for at pianisten skal kunne gjøre et godt arbeid.

Under lanseringen blir det smakebiter fra innspillingen samt musikk av Beethoven, Brahms og Svendsen. I tillegg blir det selvsagt CD-salg, signering og forfriskninger.

Noen få ord om selve utgivelsen: Edvard Grieg (1843–1907), Carl Nielsen (1865–1931) og Jean Sibelius (1865–1957) regnes som Nordens fremste komponister gjennom tidene. Nielsen og Sibelius lot seg tidlig inspirere og påvirke av Griegs musikk. De komponerte i kontinental romantisk stil, men maktet å farge denne med en distinkt nordisk tone hvor nasjonale elementer ble innlemmet. Denne CD-en bærer ikke bare vitnesbyrd om dette, men undersøker også hvordan de tre nordiske gigantene lot seg inspirere av hverandre.
 
"Helt og holdent en bemerkelsesverdig utgivelse." Martin Anderson, Klassekampen

Velkommen til CD-lansering og konsert på Valdres Folkemuseum fredag 15. september kl. 18.00. Inngang kroner 150,-.
 

8. november kl. Konsert med Waaler Værvågen og Andsnes11. november kl. 18:00Henrik Wergeland og folkemusikken