Valdresmusea AS
Tyinvegen 27, 2900 Fagernes
Telefon (+47) 61 35 99 00
E-mail: info@valdres.museum.noFilm på pashto

Publisert 28/04/2016

200 beboere på mottakene i Valdres tar turen til Fagernes disse dagene for å se filmen og for å besøke Valdres folkemuseum. På museet skal de danse folkedans, norske og egne, spise vafler og kanskje prøve seg på tradisjonsinstrumenter. Majoriteten av flyktningene i Valdres snakker pashto. Vi har skrevet ned alle tekstene i filmen, fått dem oversatt og redigert inn i filmen, og slik er Kristine Valdresdatter blitt en kulturell opplevelse som egner seg utmerket til å dele med våre nye landsmenn. Filmen vises kl. 11.30 og 14.15 begge dagene, og alle som har anledning til å komme er hjertelig velkomne!

Filmen akkompagneres av noen av landets beste folkemusikere, deriblant Marit Karlberg og Anders Røine, kjent som duoen Sudan Dudan. Med seg har de Hans Hulbækmo og Sondre Meisfjord. Det er Anders Røine som har komponert musikken til filmen, som opprinnelig var et bestillingsverk til Jørn Hilme-stemnet i 2013.

Målet med tiltaket er å skape gode relasjoner til flytningene som er kommet til vår region. Gjennom kulturell utfoldelse ønsker vi å gi gode opplevelser i en utfordrende livssituasjon. Kulturen påvirkes og endres i møte med andre mennesker, nye ideer og uttrykk skapes, og vi kan lære og bli inspirert av hverandre.

"Kristine: En fortælling fra Valdres" er en klassisk kjærlighetshistorie som alle kan kjenne seg igjen i uansett bakgrunn. Boka ble skrevet av forfatteren Hans Anders Foss fra Modum i 1886. Historien er lagt til Vang i Valdres. Boka ble svært populær i sin tid, og i 1930 regisserte Rasmus Breistein stumfilmen med samme tittel. Filmen begeistret både kritikere og publikum.

Tiltaket er støttet av Oppland fylkeskommune.

For mer informasjon, kontakt:

Renate Remme Øverseth
Virksomhetsleder kultur og service
Nord-Aurdal kommune
E-post: renate.remme.overseth@nord-aurdal.kommune.no
Tlf: 977 94 173

 

8. november kl. Konsert med Waaler Værvågen og Andsnes11. november kl. 18:00Henrik Wergeland og folkemusikken